Nyköping

V och Mp ingår i valteknisk samverkan

Imorgon tisdag är det konstituerande sammanträde i kommunfullmäktige i Nyköping – S och M tar då över som majoritet.

Mp och V går ihop valtekniskt i oppositionen, och röstar på Helena Dahlström som oppositionsråd.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet är överens om att samarbeta valtekniskt i Nyköping. Det innebär inte att partierna driver gemensam politik, men att man går ihop för att säkerställa poster och inflytande i kommunens nämnder och styrelser.

– Vi har haft en väldigt bra dialog med V hela vägen. Vi hade gärna sett en bredare samverkan och har arbetat aktivt för att hitta lösningar, men det har inte varit möjligt att gå i mål med det. Vi är glada för möjligheten att samverka valtekniskt med V, säger Marco Venegas, gruppledare Miljöpartiet de Gröna i Nyköping

– Vänsterpartiets utgångspunkt har varit att eftersträva en bred opposition för att få bra förutsättningar att driva oppositionspolitik. Om jag blir oppositionsråd så är det centralt att få till ett bra informationsutbyte i oppositionen, det tror jag gynnar alla, säger Helena Dahlström, gruppledare Vänsterpartiet Nyköping

Dela den här sidan:

Kopiera länk