Nyköping

Lyckad temakväll med Lotta Johnsson Fornarve

Ikväll fick Vänsterpartiet Nyköping finbesök av den tredje högst rankade politiskt valda personen i landet, riksdagens 2:e vice talman; Lotta Johnsson Fornarve, med hemmahamn i Oxelösund.

Talmannen själv (vald) är den högsta politiska positionen i Sverige, efter kungen (ej vald). Efter dem kommer de vice talmännen och först därefter statsministern. Lotta berättade om sitt arbete i riksdagen och därefter om den hundraårsjubilerande politiska demokratin i landet.

Ett tjugotal intresserade åhörare, såväl partimedlemmar som andra, var på plats på Propellerteatern för att höra Lotta tala.

I diskussionen som följde föreläsningen berördes flera aktuella frågor som hur oroväckande snabbt det kan gå att avskaffa demokratin (först beslut i riksdagen, därefter nyval med nytt beslut), samt ett minskat intresset bland allmänheten för att engagera sig praktiskt i partiarbete.

Lottas uppmaning till oss alla: Vi måste engagera fler i partiarbetet!

Tack för en trevlig och upplysande kväll!

Dela den här sidan:

Kopiera länk