Övrigt

Vi blir fler…och fler…

Kommer just från ett möte med nya medlemmar. Den här gången kunde det varit nio, men sjukdom och resa gjorde att det kom sex. Det är fjärde mötet på ett år jag haft med nytt partifolk. Och alla säger de samma sak: Det får vara nog nu!

Det har uppenbarligen blivit klart för allt fler hur illa det blivit och att utvecklingen tyder på att det ska fortsätta om samma gäng får sitta kvar. Dagens avslöjande om den i särklass dåliga svenska skolan gör nog att vi kan räkna med fler medlemmar framöver.

Just för vår del i Nyköping kan tillströmningen också vara en effekt av att vi som parti sitter med i den styrande majoriteten för första gången. Det är lätt att se att farhågorna för överbud, höjda skatter, ensidigt värnande om offentliga sektorn osv var helt fel.

Vi har i praktiken bevisat att vi är “regeringsdugliga” i kommunen – i likhet med 29 procent av alla kommuner där Vänsterpartiet också sitter med i majoriteten.

Håkan Johansson

Dela den här sidan:

Kopiera länk