Övrigt

Solidaritet vs egoism!

Är det ordet “kommunist” som fortfarande spökar för oss i Vänsterpartiet? Vi får glädjande nog massor av nya medlemmar, men inte det riktiga lyftet i opinionen trots att det gång på gång visar sig att vi dels har svenska folkets stöd i vårt ställningstagande, dels får rätt i den bemärkelsen att övriga partier så småningom ansluter sig till våra åsikter mer eller mindre.

Senast i raden är naturligtvis den borgerliga sidans full fart back när det gäller friskolor och riskkapital. Till och med Björklund har nu insett att det inte fungerar. Något som vi från Vänsterpartiet sade redan från början utifrån den grundsyn som riskkapitalbolag har.

Den riktigt stora utmaningen inför valen nästa år är dock att få en valdebatt som handlar om skola, vård, omsorg osv på riktigt. Från den borgerliga kanten har man hårt inriktat sig på att vädja till folks egoism genom att ta från sjuka, arbetslösa osv och ge ut de pengarna som skattesänkning. Det handlar om svindlande 145 miljarder!

Aftonbladet kände av läget i landet när de efter det att budgeten presenterats på löpet skrev: -Vad betyder budgeten för din plånbok!

Ett oerhört osolidariskt och cyniskt sätt att tackla ett lands budget!

Man kan bara hoppas att fler och fler upptäcker vad som hänt och tänker om. Det finns tecken på det. Väldigt många  säger nej till femte jobbskatteavdraget. Det kan bli en bra och solidarisk valdebatt är den krassa egoismen får backa för tanken på det solidariska samhället!

Håkan Johansson

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk