Övrigt

Usch – inte politik nu igen…

Hur når man folk som inte vill höra? Jag har några i min bekantskapskrets som är borgerliga. Naturligtvis vill jag veta hur de resonerar och i förlängningen kanske påverka åt det håll jag tycker är rätt.

Men det är oftast tvärstopp! “Börja inte med det där nu igen…”

Jag VET att en del av deras åsikter bygger på felaktiga föreställningar om hur kommunen fungerar och framför allt vad den här majoriteten beslutat respektive den borgerliga. Men de vill inte lyssna.

Det är sett i ett större demokratiskt perspektiv obehagligt om det politiska samtalet anses “jobbigt” och inte önskvärt. Det hör till bilden att jag –  numera – försöker vara mer inlyssnande och mindre dogmatisk än tidigare.

Vad är det som vi – egentligen – grundar vår politiska åsikt utifrån? Ideologi? Egoism? Personval? Mindre frågor (återvinningscentralers placering osv)…eller vadå?

Vi har valår 2014. Det är faktiskt ett politiskt val. Och det är svårt komma ifrån att prata politik då – eller?

Håkan Johansson

Dela den här sidan:

Kopiera länk