Övrigt

“Hyrskatt”

Under det senaste decenniet har regeringen genomfört reformer som gynnar ägda bostäder framför hyrda. Regeringen har tagit bort statligt stöd till nybyggnad, i form av räntebidrag och investeringsstöd, som tidigare gått till hyresrätter. Samtidigt ger man ägda bostäder ränteavdrag och har infört ny fastighetsskatt som gynnar de som äger sin bostad. Dessutom har rot-avdraget införts, men bara för de som äger sitt hem. Resultatet är att den som bor i en nybyggd hyresrätt betalar 2000 kronor mer i månaden i skatt än den som bor i en nybyggd villa.

Det finns numera en rad exempel där regeringen gynnar de med pengar. Senaste exemplet gav Reinfeldt angående femte jobbskatteavdraget OCH övriga skattejusteringar som ger höginkomsttagare tre gånger mer i skattelättnad är vanliga löntagare.

Dela den här sidan:

Kopiera länk