Övrigt

Varför är vi inte rumsrena?

Jag är nu 65 år. Jag är typisk medelklass, har högskoleutbildning, bor i Ö Villastan, har varit journalist på SN i många år osv osv. Mina grannar – mest M-folk – tycker jag är trevlig och vi har kul på våra gemensamma fester, t ex kräftskiva.

Men varför blir jag så himla fel när det kommer till politiken? Mina grannar och vänner håller med när vi talar i pincipiella termer. Men det är få som röstar på Vänsterpartiet. Några faktiska skäl till varför vi inom Vänsterpartiet är så pestsmittade  kan jag inte få.

Spökar den gamla kommunismen? Begriper vi inte nationalekonomi? Ska vi införa Stasi (finns redan)? Kan vi inte ta ansvar för ett land?

Ser vi till problemet vinster i vården är det en majoritet som håller med oss. Och vi är ENDA parti som håller med det svenska folket! Men ger det plus i opinionsmätningen? Nej!

Varför är folk så skrämda av Vänsterpartiet?

Jag  har utbildningsmässiga verktyg, erfarenhet genom åren plus yrkeserfarenhet som journalist och kommer fram till att Vänstern är enda alternativet. Motbevisa mig – tack!

När jag tar upp den frågan på Facebook är det total tystnad som möter mig. I mina mörka stunder misstänker jag att det är den krassa egoismen som ligger bakom, dvs bra med skattesänkningar osv. Är vi så illa ute?

Håkan Johansson

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk