Övrigt

En Reva i demokratin…

I dag får justitieminister Beatrice Ask (m) kritik för att hon inte tar avstånd från att polisen nu inte bara står vi T-banan utan också vid skolor, sjukhus (!), psykiatriska mottagningar etc och gör ID-kontroller. En del av oss tycker detta luktar väldigt illa – men inte justitieministern.

Är det något att förvånas över – egentligen? Moderaterna har ju i alla tider krävt hårdare straff, mindre tolerans mot utsatta (Fas 3, sjukförsäkringen etc). Det här agerandet är helt i linje med det.

-De bryter mot lagen säger “vän av ordning”!

Jo – men om lagen är felaktig? Det är väl då justitieministern ska gripa in? Kanske borde man också se över hur polisens resurser används? Antalet uppklarade brott sjunker stadigt. Det gäller även det som borde prioriteras, t ex kvinnomisshandel. Men där finns inte resurser – men att jaga “papperslösa” finns resurser till.

Personligen tror jag Beatrice Ask gör rätt! Hon räknar kallt med att de moderaterna väljarna vill ha hårda tag (vilket de brukar vilja ha). Och de får de nu – igen…

Håkan Johansson

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk