Övrigt

Beskatta girighet hårt och brutalt

Ständigt dessa direktörer och samhällstoppar som snor åt sig precis allt de ser och allt de kan komma över. Ständigt detta ryggdunkande och värnande om den egna profiten och endast bara en känsla för den egna plånboken.
Det är samma skamliga girigbukar som ylar att vi faller, faller i välfärdsligan. Men själva ligger de däremot alltid i topp och tränger sig först i kön samtidigt som det alltid är de som gnölar och gnäller över höga skatter och andra dyra pålagor. Det är välfärdsstatens hyenor med alla sina optioner. Fallskärmar. Pensioner och för att inte tala om deras fantasilöner. Fantasilöner som ibland hotar välta även de största företagen med tidigare stabil ekonomi.Välfärdsliga förresten. Vi påstås vara på sjuttonde eller på nittonde plats, men borde vara nr 1. Vad då? Är det någon sorts tävling där den är vinnare, den som är rikast, eller som lyckas suga ut tredje världens folk och skövla och ödelägga vår arma planet snabbast? Den fråga jag inte kan komma förbi är då. om vi skall vara nummer ett, vem är det då tänkt ska vara sist och varför?Enligt det nya så kallade välfärdsindexet Wisp, som publicerades för en tid sedan, där man mäter livskvalitet i stället för enbart pengar, där är vi faktiskt nr 1! Allt går att bevisa med statistik. Vi minns näringslivets och ja till euron, all statistikinformation som likt en flodvåg sköljde över oss. Hur fel får man ha innan man tappar all trovärdighet? Eller som Mark Twain sa: ”Det finns tre sorters lögner, lögn, förbannad lögn och statistik” . Så sant som det är sagt!Men vad är det då som vi måste göra? Det måste för oss alla vara självklart. Återerövra och försvara välfärden. En fortsatt kamp för att minska de stora löneklyftorna. Fördela samhällets resurser rättvist.Oj vad jag önskar att det var så enkelt men självklart att beskatta girigheten hårt och brutalt. Det är din röst som ger oss muskler efter valet i höst. Rösta på vänsterpartiet. Med din röst har du makt att säga ifrån. Conny Jakobsson (v)

Dela den här sidan:

Kopiera länk