Övrigt

Lever COOP som man lär?

Den svenska kooperationen(COOP) lever inte alltid efter de höga ideal som är grundläggande för all kooperation.
All kooperation, så också vårt svenska COOP, vägleds i sina verksamheter av högt ställda ideal. Rättvisa, solidaritet, jämlikhet och demokrati är honnörsord. Men hur står det till med det i dag?
Går man in på ett COOP-varuhus slås man av hur många varor som kommer från Kina. Ledningen för COOP kan inte vara ovetande om under vilka vidriga förhållanden dessa varor produceras. Arbetsmiljörer som är hälsofarliga, arbetstider på tio timmar och mer, sju dagar i veckan, löner det inte går att leva av, samt förbud mot fackföreningar är bara några exempel, barnarbete inte att förglömma!
Med de höga ideal, kooperationen besjälas av, så är det minst sagt häpnadsväckande att man handlar med världens största diktatur och där arbetskraften måste betecknas som helt rättslös!
Borde inte vår svenska kooperation gå i spetsen för att bojkotta diktaturstater, sätta press på omänskliga regimer för att åtminstone få någon förbättring till stånd? Allra helst sluta med all handel med diktaturer, då man vet att i dessa förtrampas grundläggande mänskliga rättigheter! COOP får inte framstå som hycklare!

Dela den här sidan:

Kopiera länk