Övrigt

Stackars alliansen…

Det är motigt för alliansen nu. Knappt har svallvågorna efter centerns utspel lagt sig förrän nya slag drabbar alliansen. I går sprack Jobbpakten och det samma dag som DN avslöjade att satsningen på att få högkvalificerade specialister till Sverige i stället blev att ett låglöneträsk skapats.

I dag är det Erland Eskilssons satsning “Matlandet Sverige” som visar sig vara ett magplask. “Pratlandet Sverige” säger branschen.

Och Reinfeldt snubblar med tungan i Davos där han bland annat hävdar att det är för få låglönejobb i Sverige (jo, han säger så). Dels är det ett intressant uttalande sig politiskt sett, dels har han fel. I t ex Lettland kryllar det av låglönejobb (relativt sett), men ekonomin skiljer sig inte positivt mot Sverige.

Inte nog med det! Nu visar det sig att Swedbank ger ut rekordhög utdelning i år. Dubbelt upp mot förra året per aktie och man ökar dessutom till 75 procent av vinsten till utdelning från tidigare 50 procent. Så sent som i november var Anders Borg ute och “varnade” bankerna. Någon har räknat ut att det var 49:e gången som han “varnat” sedan han blev finansminister. Trovärdig – någon?

PS! Kan inte låta bli att kommentera SN:s ledarsida igen. Där hävdas i dag (onsdag) att “vi” yrvaket diskuterar kvaliteten i privat respektive offentligt driven välfärd. Hur länge har SN sovit? Debatten har i bra många månader handlat om vinster i välfärden – inte kvaliteten i efterspelet av Carema-skandalen.

 

Håkan Johansson

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk