Det rör sig…

Det går framåt! Långsamt men ändå. När förre moderatledaren Ulf Adelsson som SJ-chef upptäckte att avregleringen av järnvägen var en katastrof sade han det öppet (och fick sparken av den borgerliga regeringen naturligtvis). Nu går förre moderatledaren Bo Lundgren ut (som avgående bas för Riksgälden) och säger att bankerna borde nationaliseras. Tack Ulf och Bo! Vi från vänstern har ju hävdat detta länge, men kanske tar det bättre när ni säger det.

Tredje ljuspunkten är att EU beslutat införa Tobinskatt, dvs skatt på finansiella transaktioner. Det var ju något som alla på den borgerliga kanten hånskrattade åt när Attack tog upp frågan för ett antal år sedan. Visserligen är – givetvis – den svenska regeringen emot, men elva länder ska nu testa idéen.

Håkan Johansson

 

Du gillar kanske också...