Nyköping

C ger hellre SD posten som oppositionsråd – än att samverka med V

Efter valet blev det snart klart att S och M bildar en ny majoritet i vår kommun. Det var förstås ett tråkigt besked då vi jobbat hårt för att få till en S, V, Mp & C majoritet. Men C kunde inte förlika sig med tanken om att samarbeta med oss.

Inte heller en valteknisk samverkan tillsammans med V, Mp & L kunde C tänka sig. Detta trots att V & Mp var villiga att kompromissa och rösta fram en kandidat från Liberalerna till posten som oppositionsråd – allt för att undvika att ge posten till SD.

Efter fyra veckors förhandlingar med V, Mp & L så kunde C fortfarande bara tänka sig att rösta på sin egen gruppledare till posten som oppositionsråd, något som inget annat oppositionsparti var villiga att göra.

Centerpartiets totala kompromisslöshet har nu lett till att SD tar posten som oppositionsråd, samt posten som 2:e vice ordförande i såväl Kommunstyrelse som Kommunfullmäktige.

Dela den här sidan:

Kopiera länk