Övrigt

Roligt att bo i Nyköping

Det är roligt att bo i Nyköpings kommun nu! Det händer mycket positivt och överallt finns en tro på fortsatt utveckling. Nyligen invigdes nya högstadieskolan, snart invigs sporthallen liksom äldreboende/trygghetsboendet Myntan och stora grupper anställda i kommunen har fått rätt till heltid om de vill.

Det är ingen slump att kommunen växte rekordartat under 2013. Nyköping har en positiv medvind, vilket bland annat märks i att Nyköping är fjärde populäraste tänkbara kommun att flytta till. Den här offensiva utvecklingen vill vi ska fortsätta.

Självklart finns all anledning att detta sker under ordnade ekonomiska former. Det talas mycket om det befarade underskottet för 2014. Men då ska man ha i minnet att det handlar om tiondels procent av budgeten som dragit iväg. 99 procent av budgeten hålls. Sedan har vi initiala kostnadsökningar på grund av den stora inflyttningen, dvs positiva problem. Kvar blir några tiondels procent som den kommunala verksamheten inte haft riktigt koll på. Men året är inte slut och vi håller på att styra upp det underskottet.

Det kommunala valet 14 september är väldigt enkelt. Tror du på Nyköping som stad och kommun samt vill se en fortsatt satsning med fokus på vård, skola och omsorg är Vänsterpartiet ditt val.

Håkan Johansson (v)

Dela den här sidan:

Kopiera länk