Övrigt

Japp – nu är det 2014!

OK – nu börjar allvaret för 2014. Helgerna är slut och vardagen kommer vare sig man vill eller inte.  Men kommer  den politiska vardagen 2014 att skilja sig märkbart från vardagen 2013?

Svaret blir – JA! 2014 är valår och det är alltid spännande, kul – och jobbigt – för alla som gillar politik. Men för just Vänsterpartiet Nyköping är det speciellt roligt. Vi har haft rekord i antal nya medlemmar (den senaste anmälde sig i dag!) och det gör att vi har ovanligt gott om både ambition och resurser.

Det känns härligt med all denna entusiasm. Där vi lite mer garvade suckar och säger “Nä, det hinner vi inte” tittar de bara förvånat och säger “det går”. Funderar nästan på att ta det som valparoll – Det går!

Nu i januari börjar valrörelsen på allvar. Den kommer väl inte att synas “ute på stan” än, men det är mycket planering som krävs som också måste få ta tid. Den 26 januari är det uppstartsmöte. Sedan rullar det på till valdagen. Och där får vi – lite otippat – hela 12 procent lokalt!

Det borde bli så. Vänsterpartiet har för första gången suttit med och styrt i kommunens majoritet. Och vi har visat att vi törs, vi vill och framför allt – vi kan. Vi har också lämnat tydliga V-avtryck (t ex rätten till heltid i kommunen) och vi har ett kommunalråd i Nicklas Franzén som har bred och nära kontakt med medborgarna.

Håkan Johansson

Dela den här sidan:

Kopiera länk