Övrigt

Stackars borgerliga?

Jag har ganska gott om borgerliga vänner och just nu är det väldigt tyst när det gäller politik. Och det är ju inte konstigt!

Det är bra länge sedan den borgerliga åkt på så många smällar som senaste tiden. Skolfiaskot är ju bara ett – om än sensationellt kraftigt – bakslag. Vi har också EU-statistiken som visar att Sverige har den näst största ökningen av relativ fattigdom. Det är bara Grekland som har det värre.

Nu visar det sig också att en majoritet av svenska folket säger nej till det femte jobbskatteavdraget. Man tycker att pengarna borde gå till vård, skola och omsorg i stället.

Mandelas död aktualiserade också moderaternas minst sagt tvehågsna inställning till Nelson Mandela under 80-talet då han och ANC nästan betraktades som terrorister. Det måste kännas ganska jobbigt för Reinfeldt vid Mandelas begravning.

Nu visar den senaste opinionsundersökningen att den borgerliga sidan totalt sett tappar. Men fortfarande är var femte svensk moderat! Vill gärna höra motiveringen, men – som sagt – det är just nu väldigt tyst.

Håkan Johansson

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk