Övrigt

Det rör sig – hela tiden…

I dag tog det häftiga projektet med 400 bostäder, hotell osv i Buskhyttan ett steg framåt genom beslut i kommunstyrelsen. Det är ett stort projekt i landsbygdsmiljö, men det finns massor av exempel på att det rör sig även utanför Nyköping.

Svalsta expanderar och får ny skola, Stigtomta ny förskola, tomter avstyckas i Vrena, Föreningen Väg 223 smider nya planer för 2014 och kommunbygderådet funderar över hur de ska använda 1 miljon kronor de fått av kommunen för att dra igång diverse utredningar och projekt.

För Nyköpings del klubbades idag den “fördjupade översiktsplanen”, dvs hur vi från politiskt håll vill att Nyköping utvecklas. För den som vill kolla finns planen på kommunens hemsida.

Men i vanlig ordning har man våldsam beslutsångest på den borgerliga kanten. Gång på gång krävs återremiss – och nyligen krävdes till och med återremiss på återemissen. Och det gäller allt från nya p-avgifter till att fixa till Ö Storgatan som gåfartsgata.

Fast med deras sätt att agera blir kommunvalet tydligt nästa år och det är ju bra (för oss)….

Håkan Johansson

Dela den här sidan:

Kopiera länk