Övrigt

Åt rätt hålll

Hej! Nu känns det som hög tid att dra igång det politiska arbetet igen. Den här sidan har haft “sommarstängt” en månad, men av statistiken framgår att det ändå är ganska  många som varit inne.

Just nu är det kul att vara vänsterpartist. Opinionssiffrorna går åt rätt håll. Björklund backar om riskkapitalister i skolan. Ännu en vårdskandal visar på problemen med vinstdriven sjukvård. En ny undersökning från Statens väg- och trafikforskningsinstitut  visar att avregleringen av flyget och taxi inte alls gav lägre priser. Allt fler – även regeringen – inser att överskottsmålet inte håller som budgetverktyg. Osv osv…

På det lokala planet är full fart! Nyköping växer och det andas framtidstro överallt (nja, nästan). Högstadieskolan vid Tessin börjar ta form, äldreboendet Myntan på Arnö skjuter i höjden, nya hallen vid Rosvalla syns ordentligt, ombyggnaden av Hjortensbergsbadet är igång. Snart är det dags för ombyggnaden av både östra och västra hamnsidan plus nya hus på västra sidan plus nya muséet. Oron runt Skavsta är stillad. Och förhoppningsvis kommer bygget i Åkroken igång snarast. Som området ser ut nu är det genant.

Snart läggs nya vattenrör i Ö Storgatan – ett tydligt tecken på den ökade takten på renoveringen av VA-nätet.

Den stora frågan just nu är hur vi vill att Nyköping ska utvecklas. Här är länken  https://nykoping.se/fop till den plan som finns som än så länge är ett förslag. Titta och kom med synpunkter!

Har du synpunkter på innehållet här får du gärna svara! Har du frågor av politisk natur i övrigt får du gärna maila mig [email protected]

Vi hörs!

Håkan Johansson, v ordf Vänsterpartiet Nyköping

 

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk