Övrigt

Rörande naivitet…

Det kommer numera ideligen kritik mot regeringen för att de inte ger mer för att motverka arbetslösheten Men – varför skulle de göra det? De ekonomiska borgerliga teorier bygger ju på att det SKA vara en ganska hög arbetslöshet. Det pressar ner löner, håller inflationen i schack osv osv.

Övergripande handlar det om att rasera välfärden i den form vi känner den sedan decennier. Detta är ingen extrem tolkning som många på den borgerliga kanten tycks tro i sin  naivitet. Saken har uttryckts väldigt tydligt i böcker av både Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

– Det gäller att på ett rationellt och humant sätt nedmontera välfärdspolitiken. Det måste ske.

Så står det i Anders Borgs bok “Generell välfärdspolitik”. Vad nuvarande statsministern tycker vet vi mycket väl via hans bok “Det sovande folket”.

– Vi vill inte att folk svälter men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.

Kan den råa nyliberalismen uttryckas klarare?

Håkan Johansson

Dela den här sidan:

Kopiera länk