Övrigt

Länge leve TGOJ!

Det borde vara självklart att dra igång persontrafik på TGOJ-banan igen – inte minst av miljöskäl! Nu finns också möjligheten att få vettig ekonomi på trafiken i och med att gruvnäringen i Bergslagen kommer att expandera med ökande krav på TGOJ-banan.

I dagens SN (18 mars) finns en debattartikel om just detta skriven av Vänsterpartiet ordförande i Sörmland Patrik Renfors och vår representant i Regionförbundets styrelse Maud Ekman. Medförfattare är Kent Eriksson som är expert på infrastruktur i Mälardalen och som bland annat skrivit “Ett tåg i timmen” – en utredning om hur tågtrafiken runt Mälaren kan byggas upp.

För ett tag sedan kom Trafikverkets utredning om TGOJ som utmynnade i att det skulle bli alldeles för dyrt att fixa till banan. Det dröjde inte många dagar innan utredningen gjordes ner ordentligt av andra minst lika insatta.

Det kan ju vara intressant notera att Vänsterpartiet var enda parti som riktade kritik mot Trafikverkets utredning när ärendet var upp i Regionförbundets styrelse!

TGOJ-frågan har funnits med länge hos Vänsterpartiet Nyköping och finns naturligtvis med i det nu gällande kommunala handlingsprogrammet.

Om man nu på statlig nivå är kritisk gäller det att samla alla goda krafter lokalt för att driva frågan framåt. Precis som det står i debattartikeln tar vi gärna på oss att organisera detta.

Så välkommen….

Håkan Johansson

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk