Debatt

Miljöpolitik – finns sådant idag?

Sverige hamnar på efterkälken i miljöarbetet jämfört med andra länder! Det hävdar forskare ifrån Yale och Columbia University som nyligen släppte sin rapport “Environmental policy ranking”, där de rankar miljöarbetet i 132 av världens länder.
Sverige faller i mätningen från fjärde plats 2010 till nionde plats 2012, och ligger nu långt ifrån vår rekordplacering på andra plats från 2006. Mätningen, som är den förmodligen mest omfattande i sitt slag, tar in en lång rad faktorer, allt ifrån fiske, skogsbruk, biologisk mångfald, vatten och luftkvalitet, till klimatförändringar.

Om man tar de 71 miljarder som jobbskatteavdraget kostar varje år och garnerar det med t.ex. de 5 miljarder som momsfloppen kostar så kan man  fundera över vad man skulle kunna få om man lade motsvarande pengar på skolan, äldrevården, miljön eller varför inte säkerställa att något så banalt och tråkigt som tågtrafiken fungerar. De pengar som tågunderhållet nu – äntligen – får täcker inte på långa vägar det eftersatta underhållet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk