Nu oroas Vänsterpartiet i Nyköping av att den högerextrema nätverket Info 14 försöker värva medlemmar där och vill se motåtgärder. Vi har tidigare berättat att polisens säkerhetsgrupp menar att intresset för högerextrema åsikter i Nyköping ökar.

 

Info 14 har bland annat delat ut flygblad och haft informationsmöten i stan för att värva nya medlemmar, vilket man också lyckats med.

Vänsterpartisten Staffan Folke undrar nu i ett öppet brev till kommunstyrelsen vad kommunen har för beredskap för att möta det högerextrema nätverkets åsikter i kommunens skolor.

Säpo bevakar just nu Info 14, eftersom man menar att det kan uppstå konfrontationer i Nyköping mellan den högerextrema organisationen och Afa, antifaschistisk aktion, som också är aktiva i Nyköping.

Dessutom vill vänsterpartisten veta hur Nyköpings kommun ska upplysa ungdomar om hur man kan bemöta Info 14:s propaganda.

Enligt polisen finns det medlemmar centralt i organisationen som är dömda för mycket grov brottslighet, exempelvis Robert Westerlund. Han är även en av männen bakom Salemdemostrationerna.