Minst 19 palestinier mördades i morse när granater slog ned i Beit Hanun i norra Gaza. Sovande oskyldiga människor dödades och lemlästades.

 

Minst 19 palestinier mördades i morse när granater slog ned i Beit Hanun i norra Gaza. Sovande oskyldiga människor dödades och lemlästades.
 
Enligt president Mahmud Abbas har attacken ”förstört allt hopp om fred”. Jag hoppas att han har fel men befarar att han har rätt.
 
Under de senaste dagarna har det pågått intensiva förhandlingar mellan Hamas och al- Fatah om en ny regeringsbildning som skulle öka stabiliteten. Israels våldshandlingar togs omedelbart som intäkt för Hamas att avbryta förhandlingarna. Återigen grusas hoppet om stabilitet och slut på våldsamheterna och återigen besegrar våldet de krafter som vill ha en fredlig lösning med demokratiska medel.
 
Efter kriget i Libanon har världens kritik tystnat trots att Israel fortsatt med sina aggressioner och isoleringen av de palestinska områdena. Nu måste denna tystnad brytas. Jag har idag tagit emot en vädjan från den Palestinska delegationen i Sverige om att världen måste fördöma Israels brott och att ge skydd åt det Palestinska folket. Nu går det inte längre att tiga, Israels brott mot folkrätten måste fördömas.
 
Lasse Ohly